• Website
  • Kennisbank
  • Actueel
Geen resultaten gevonden.
Geen resultaten gevonden.
Geen resultaten gevonden.

Eerste installaties met Eria Tower Ace S zijn een feit

Het plaatsen van een warmtepomp in een prefab woning is op zich niets bijzonders. Maar wanneer de leverancier deze warmtepomp levert met een prefab installatieframe wordt het ineens een ander verhaal. Dat is het geval bij de Remeha Eria Tower Ace S. Deze nieuwste warmtepomp in het aanbod van Remeha functioneert sinds kort in acht prefab zorgwoningen die in Nijmegen zijn geplaatst.

De nieuwste lucht/water-warmtepomp van Remeha zorgt voor een duurzame opwekking van het warme tapwater en het comfortabele binnenklimaat in deze nieuwe woningen. De Eria Tower Ace S heeft een zeer hoog taprendement en kan naast verwarmen ook koelen. Het complete toestel bevat naast het boilervat en expansievaten ook een condens afvoer voor actief koelen, ingebouwde cv-vulkraan en magneetfilter.

Skaeve Huse - Eria Tower Ace S - Remeha

Alles in één
Bram Janssen installeert namens Van der Pas Installatietechniek de warmtepomp: “Toen het toestel van onze eerste keuze voor dit project niet meer leverbaar was, kozen we in samenspraak met Remeha voor de Eria Tower Ace S. Deze warmtepomp is compact en heeft toch alles wat je nodig hebt. Met zijn smalle afmetingen van 58 x 58 x 195 centimeter is hij ideaal voor dit project, want we hebben maar beperkte ruimte.”


“Wij hebben op locatie nog maar weinig handelingen nodig om de warmtepomp werkend te krijgen. Ondertussen kunnen we vooraf wel de muren, vloeren, enzovoorts helemaal afronden.”


Skaeve Huse - Eria Tower Ace S - Remeha

Eenvoudig te installeren
De nieuwe warmtepomp van Remeha heeft nog meer voordelen. Koen Pape, Business Accountmanager Nieuwbouw bij Remeha legt uit: “De woningen worden bij de aannemer ter plekke gebouwd en later in z’n geheel op locatie geplaatst. Remeha levert samen met de Eria Tower Ace S een prefab installatieframe. De installateur bevestigt dit frame aan de muur en kan vervolgens al het leidingwerk al in orde maken.” Janssen vult aan: “Dat maakt de montage voor ons erg makkelijk. Wij hebben op locatie nog maar weinig handelingen nodig om de warmtepomp werkend te krijgen. Ondertussen kunnen we vooraf wel de muren, vloeren, enzovoorts helemaal afronden.”

Het al geïnstalleerde leidingwerk kan de aannemer tijdens de ruwbouwfase bij de aannemer in de loods alvast testen op druk en lekdichtheid dankzij de ingebouwde afsluiters. In de laatste fase, op de definitieve locatie van de woningen, rijdt men de binnenunit op wieltjes eenvoudig over het frame.

Skaeve Huse - Eria Tower Ace S - Remeha

Voor beide partijen nieuw
Voor alles is een eerste keer. Zo ook voor de Eria Tower Ace S. Voor Remeha was het de eerste levering en voor installateur Janssen de eerste montage. Dat was best nog even wennen, vertelt Janssen. “De warmtepompen waren net op tijd binnen. Omdat het voor ons, maar ook voor Remeha een nieuw type is, stelden we elkaar regelmatig vragen. Daarmee hielpen we elkaar. Dat contact verliep heel soepel.”

 

Weten wat Remeha voor jouw project kan betekenen?

Het belang van warmtepompen voor de energietransitie is groot. We doen er dus alles aan om je te ondersteunen bij de advisering, verkoop en installatie van warmtepompen. Ook voor advies rondom regelgeving kun je altijd bij Remeha terecht. Onze Sales Support heeft kennis van zaken en deelt die kennis en ervaring graag met je. We begeleiden je bij het proces en adviseren je over te nemen stappen om geluidsnormen te behalen.

Neem contact op met de specialisten van Remeha als je meer wilt weten over onze warmtepompen en ondersteunende service of als je specifieke vragen hebt.

Neem contact op