• Website
  • Kennisbank
  • Actueel
Geen resultaten gevonden.
Geen resultaten gevonden.
Geen resultaten gevonden.

Remeha en BDR Thermea doneren € 500.000 aan Giro555

BDR Thermea Group, het moederbedrijf van Remeha, is geschokt door de invasie van Oekraïne en veroordeelt deze agressie met klem. Om het Oekraïense volk te helpen en onze solidariteit en bezorgdheid te tonen, doneert BDR Thermea Group € 500.000 aan de noodfondsen wervende campagne van Giro 555: ‘Samen in actie voor Oekraïne’.

Giro555 is een alliantie van 11 samenwerkende hulporganisaties, waaronder het Rode Kruis, Oxfam Novib en UNICEF. Op 7 maart organiseren landelijke en regionale media een landelijke actiedag voor Giro555 campagne 'Samen in actie voor Oekraïne'.

Onze topprioriteit is de veiligheid van medewerkers in Oekraïne, waar BDR Thermea Group een klein verkoop- en servicekantoor heeft. Wij staan continu in contact met deze medewerkers en ondersteunen hen waar nodig zowel financieel als met huisvesting en vervoer als zij de Oekraïne besluiten te verlaten.

BDR Thermea-collega's in verschillende landen hebben initiatieven gelanceerd om vluchtelingen te ondersteunen en hulp te bieden. In Frankrijk halen medewerkers bijvoorbeeld goederen als kleding en medicijnen op en rijden ze met vrachtwagens naar de Pools-Oekraïense grens.

"We zijn geschokt door deze oorlog en zijn solidair met de slachtoffers: mensen die lijden in Oekraïne, mensen die het land zijn ontvlucht en vrienden en familie over de hele wereld", zegt Bertrand Schmitt, CEO van BDR Thermea. "Door te doneren aan Giro555 willen we een rol spelen in het helpen van degenen die getroffen zijn door deze humanitaire tragedie."

"Eén team' is een kernwaarde van BDR Thermea en dat is nog nooit zo waar, relevant of urgent geweest als nu", aldus Arthur van Schayk, Algemeen directeur Remeha. "We leven diep mee met het Oekraïense volk dat deze verschrikkelijke oorlogsdaad in hun land moet doorstaan, evenals met diegenen met vrienden en familie in Oekraïne en al onze werknemers van Oekraïense afkomst."