• Website
  • Kennisbank
  • Actueel
Geen resultaten gevonden.
Geen resultaten gevonden.
Geen resultaten gevonden.

Remeha ontzorgt installateur bij transformatie van oud kantoorpand

In de Kanaalstraat in Apeldoorn werken verschillende bedrijven aan de verbouwing van een voormalig kantoorpand naar tien appartementen. Installatiebedrijf Hafkamp Installatietechniek kan daarbij rekenen op de steun van Remeha dat adviseert, de organisatie voor de boring van de aardwarmtebron op zich neemt en de warmtepompen en vloerverwarming levert. Hierdoor kan de installateur zich volledig focussen op het aanbrengen van de installaties.

“Remeha heeft ons vanaf de ontwerpfase goed geholpen”, zegt Richard de Vos, projectcoördinator bij Hafkamp Installatietechniek. “Zij hebben de kennis in huis om installatiebedrijven zoals wij goed te begeleiden bij dit soort projecten. Zo ondersteunde ze ons met raad en daad wat betreft de benodigde vermogens voor de warmtepompen en de aanleg van de installaties.”

Warmtepompen op maat
Omdat de opdrachtgever ervoor koos om de appartementen te verwarmen met aardwarmte, dient de warmte voor de woningen te worden afgegeven via water/water-warmtepompen. “Op basis van de grootte van de appartementen en de mate van isolatie adviseerden we welke warmtepompen hier het beste bij passen”, vertelt Volkan Kaya, accountmanager bij Remeha. “In overleg met de opdrachtgever en Hafkamp Installatietechniek kwamen we uit bij de Toros Vision combi warmtepomp.” Lees meer over de Toros Vision.

“Het project kende meerdere uitdagingen, waardoor het advies en de hulp van Remeha zeer welkom was. Door goed samen te werken is het gelukt om het project tot een goed einde te brengen.”

Complete oplossing
“Het voordeel van de Toros Vision is dat deze de woning niet alleen kan verwarmen, maar ook passief koelen”, vervolgt Kaya. “Passieve koeling is gratis koeling waarbij de compressor van de warmtepomp niet wordt gebruikt. Dat betekent dat de warmtepomp alleen wat pompenergie nodig heeft en je dus kunt koelen met lage energiekosten. In combinatie met het hoge rendement en de compacte bouw zorgt dit ervoor dat het een zeer compleet en flexibele warmtepomp is.”

Inventief boren
Om te zorgen dat Hafkamp Installatietechniek zich volledig kon focussen op de montage van alle installaties, regelde Remeha de vergunningen voor de bronboring. De fabrikant en leverancier van klimaatoplossingen stuurde ook het grondboorbedrijf aan, dat de aardwarmtebron realiseerde. “We werken samen met een aantal vaste partners op het gebied van warmtebronnen, zodat we kort kunnen schakelen en weten wat we aan elkaar hebben”, legt Kaya uit. “Dat is geen overbodige luxe, want aardwarmtebronnen boren kan soms heel complex zijn. Zo was er bij dit project relatief weinig ruimte om te boren. Uiteindelijk hebben we dit opgelost door per boorgat dubbele lussen aan te brengen. Hierdoor konden we op een klein oppervlakte toch genoeg warmte uit de bodem halen en tegelijkertijd ruimte besparen.”


Kanaalstraat Apeldoorn


Goed ontwerp cruciaal
Naast het aansturen van de boring van de aardwarmtebron, leverde Remeha ook de vloerverwarmingsinstallaties aan. Na de vakkundige installatie van de warmtepompen door Hafkamp Installatietechniek, ondersteunde een monteur van Remeha het installatiebedrijf bij de inbedrijfstelling van de duurzame verwarmingstoestellen. De EVA-zoneregeling van Remeha regelt in elke woning het klimaat per individuele ruimte, voor een nog efficiëntere werking van de warmtepompen.

Samen sterker
Inmiddels zijn de appartementen opgeleverd en werken de warmtepompen, vloerverwarming en het zoneregelingssysteem naar behoren. “We ervaarden de samenwerking met Remeha als zeer prettig”, kijkt De Vos terug op het verloop van het traject. “Het project kende meerdere uitdagingen, waardoor het advies en de hulp van Remeha zeer welkom was. Door goed samen te werken is het gelukt om het project tot een goed einde te brengen.”

 

Weten wat Remeha voor jouw project kan betekenen?

Het belang van warmtepompen voor de energietransitie is groot. We doen er dus alles aan om je te ondersteunen bij de advisering, verkoop en installatie van warmtepompen. Ook voor advies rondom regelgeving kun je altijd bij Remeha terecht. Onze Sales Support heeft kennis van zaken en deelt die kennis en ervaring graag met je. We begeleiden je bij het proces en adviseren je over te nemen stappen om geluidsnormen te behalen.

Neem contact op met de specialisten van Remeha als je meer wilt weten over onze warmtepompen en ondersteunende service of als je specifieke vragen hebt.

Neem contact op