• Website
  • Kennisbank
  • Actueel
Geen resultaten gevonden.
Geen resultaten gevonden.
Geen resultaten gevonden.

De Remeha WarmteWijzer

Adviestool voor wie wil starten met duurzaam verwarmen

De energietransitie wordt alsmaar belangrijker en daarmee neemt ook de keuzestress bij consumenten toe. Ga ik nog voor een nieuwe cv-ketel? Of kies ik direct voor duurzaam. En welk product past dan het beste bij mijn woonsituatie en budget?

Remeha introduceert daarom de WarmteWijzer. Een tool waarmee consumenten binnen twee minuten een persoonlijk advies krijgen over de comfortoplossingen passend bij hun woning en woonsituatie. Inclusief eventuele besparing, terugverdientijd en mogelijke subsidies.

Hoe werkt de WarmteWijzer?

Op basis van postcode en huisnummer haalt de tool data op uit externe databases die vanuit de tool verrijkt worden met specifieke eigenschappen van de woning en haar bewoners. Denk hierbij aan het type huis, hoeveel bewoners, bouwjaar en isolatiegraad.

Het model rekent daarna neutraal aan drie oplossingen uit ons portfolio; cv, hybride en all-electric waarna de uitkomsten overzichtelijk gepresenteerd worden aan de consument. Uitgangspunt voor de berekeningen is de COP / efficiency curve van het product.

WarmteWijzer advies bij duurzaam verwarmen - cv-ketel / hybride warmtepomp / elektrische warmtepomp

Naar aanleiding van het advies kunnen geïnteresseerde consumenten vervolgens direct een offerte aanvragen bij een Remeha installateur.

Goed om te weten

  • Het model is gevalideerd door Berenschot en wordt ook gebruikt door het Ministerie van Binnenlandse Zaken.
  • Dit rekenmodel wordt nu ook geïntegreerd in onze overige tools op Remeha.nl zodat alle tools van Remeha op dezelfde wijze rekenen en vergelijkbare uitkomsten geven.
  • Het model leent zich ook om extra technologieën toe te voegen. In de nabije toekomst voegen wij PV-panelen toe zodat nog nauwkeuriger kan worden gerekend met direct gebruik i.p.v. saldering. Daarnaast willen we warm water en zonlicht systemen toevoegen voor een nog completer beeld.
  • Vanuit de WarmteWijzer kan een consument direct een offerte kan opvragen bij de installateur. Via MijnRemeha wordt de installateur op de hoogte gebracht en kan hij de aanvraag in behandeling nemen.

Lees ook de veelgestelde vragen voor toelichting op de achterliggende technieken en de rekenmethode.

Naar de WarmteWijzer