• Website
  • Kennisbank
  • Actueel
Geen resultaten gevonden.
Geen resultaten gevonden.
Geen resultaten gevonden.

Trainingen en opleidingen van Remeha

Trainingen en opleidingen van Remeha – daar wordt iedereen wijzer van!

Er is jarenlang over de energietransitie gepraat en inmiddels is de transitie in volle gang. De vraag naar warmtepompen stijgt immens snel. In deze veranderende markt is meer kennis over warmtepompen broodnodig. Specifieke trainingen en opleidingen nemen een drempel weg en voorzien onder meer installateurs van voldoende kennis, waardoor zij onzekerheid bij eindgebruikers kunnen wegnemen.

Om een vlekkeloze integratie te realiseren en om vragen uit de markt te beantwoorden, organiseert Remeha (technische) trainingen en opleidingen gericht op warmtepompen voor kleine, middelgrote en grote installateurs, monteurs, projectontwikkelaars, verkopers, et cetera. Ook voor groothandel en onderwijs biedt Remeha specifieke technische en commerciële trainingen over de implementatie van duurzame oplossingen. Binnen Remeha is veel kennis aanwezig en die kennis delen we graag.

Breed trainingsaanbod
Trainen en opleiden is belangrijk en wordt elke dag onmisbaarder. Installateurs erkennen dat en laten zich regelmatig trainen en bijscholen. Ze kunnen bij ons terecht voor trainingen met betrekking tot al onze producten: volledig elektrische warmtepompen, hybride warmtepompen en cv-ketels met alle regeltechniek die daaromheen zit (waaronder waterzijdig inregelen). Daarnaast organiseren we ook algemene basis trainingen voor medewerkers die eerstelijns contact hebben met klanten, zodat ze de juiste vragen kunnen stellen om snel een diagnose te stellen.

Toegevoegde waarde van Remeha-trainingen
Remeha heeft eigen trainingsmethoden ontwikkeld. De toegevoegde waarde is tweeledig. Ten eerste trainen we onze klanten op een manier die ze vertrouwd maakt met onze producten. Ze kunnen deze op een juiste manier toepassen, installeren en servicen. Ten tweede zorgen we voor kennisdeling waar het gaat om algemene techniek achter onze producten en nieuwe technologieën. Op deze manier leveren we een bijdrage aan de energietransitie en bewustwording in de branche. Onze trainingen blijven niet beperkt tot het toestel, maar we trekken de trainingen iets breder, we besteden bijvoorbeeld extra aandacht aan veiligheid.
De toekomst is van groot belang en daarom verzorgen we trainingen aan studenten en hebben we verschillende samenwerkingsverbanden met scholen en opleiders. Zo dragen we een steentje bij aan het ontwikkelen van onze branche en jong talent.

Trainingen in Apeldoorn, Delft en op locatie
Cursisten kunnen terecht in de trainingscentra in Apeldoorn en Delft. Bovendien komt Remeha naar je toe. Apeldoorn is momenteel de hoofdlocatie voor trainingen. Hier bieden we een breed portfolio aan trainingen, waaronder cv-ketels, producten voor de utiliteitsmarkt, hybride systemen, zonlichtsystemen, tapwaterproducten, et cetera. Het trainingscentrum in Delft is gefocust op producten voor de nieuwbouwmarkt, met name volledig elektrische warmtepompen en prefab-systemen.


Scholing en Training Remeha

Voordelen van een on-site training voor warmtepompen
Zoals gezegd komt Remeha ook naar je toe. Zeker wanneer een klant meerdere monteurs tegelijk wil trainen is het vaak veel efficiënter en praktischer om de training op locatie bij de klant te verzorgen. Een on-site sessie heeft het voordeel dat een klant geen reistijd heeft en biedt flexibiliteit in trainingstijden. Werkdagen verlopen voor een opdrachtgever dus grotendeels op een normale wijze. Bijkomend voordeel is dat de trainer ziet hoe het bedrijf functioneert en daar kan hij tijdens de training op inspelen.

Bekijk artikel on-site training 

 

Het ‘dreamteam’ van Remeha
Het trainings- en opleidingsteam van Remeha bestaat uit 5 ervaren mannen: Wim Brouwer, Marius Valk, Ronny Bloemen, Dick van Dijk en Iwan ten Hove. Maak hier in het kort kennis met deze enthousiaste professionals. Volgens Dick van Dijk noemen de klanten hen overigens geen trainers, maar entertrainers. Dat zegt veel over de positieve ervaringen van onze relaties.

Iwan ten Hove
“De opkomst van de warmtepomp is één van de belangrijke stappen in de energietransitie. Voor Remeha zijn de afgelopen jaren ook een transitie geweest van cv-ketel fabrikant naar totaalaanbieder op het gebied van klimaatsystemen. De nieuwe technologische ontwikkelingen vormen een geweldige uitdaging. Het werk is hierdoor erg dynamisch en door continu met nieuwe technieken en producten bezig te zijn kunnen wij onszelf blijven ontwikkelen.

Ik heb een technische achtergrond en ben al meer dan 12 jaar werkzaam binnen Remeha. Ik ben hier ooit begonnen als Veldtestcoördinator voor de eVita HRe ketel. Inmiddels ben ik binnen de organisatie doorgegroeid naar mijn huidige functie als Manager Technical Support & Training. Hierin geef ik onder andere leiding aan ons Training & Opleiding team.”

Wim Brouwer
“Ik geef veel on-site trainingen. Met name warmtepomptrainingen en training voor gaswandtoestellen. Verder verzorg ik regelmatig toolboxtrainingen over het Ace-besturingssysteem aan installateurs, scholen en eigen mensen. Eigenlijk aan iedereen die er behoefte aan heeft.

Ik heb elektrotechniek, koeltechniek, cv en gas-techniek en alles wat er verder bij komt gestudeerd. Ik heb bij verschillende bedrijven gewerkt en op zeker moment ben ik als leidinggevende les gaan geven. Dat beviel zo goed dat ik me daar op ben gaan focussen. Inmiddels ben ik vier jaar trainer bij Remeha. Met ruim 35 jaar praktijkervaring, waarvan ruim 30 jaar in de installatietechniek, kan ik me heel goed verplaatsen in de situatie van onze cursisten.”

Dick van Dijk
“Ik ben begonnen met technische trainingen voor installateurs over al onze producten, van particulier tot utiliteit. Momenteel geef ik voornamelijk commercieel/technische trainingen aan de installatiewereld, veelal in samenwerking met de groothandel. Daarnaast verzorg ik voorlichting en training binnen het technisch onderwijs. We willen echt jongeren activeren voor ons vakgebied. Jaren terug heb ik bij Remeha de kans gekregen om het trainingscentrum op te zetten en uit te bouwen. Inmiddels heb ik meer dan 36 jaar ervaring.

Als opleiders weten we precies waar we het over hebben. We staan met beide benen in de praktijk en we luisteren heel goed naar onze klanten. Daarom biedt Remeha trainingen die perfect aansluiten op de praktijk.

Marius Valk
“Sinds mijn achttiende ben ik al in de installatiewereld actief. Van 1987 tot 2002 heb ik een eigen totaal-installatiebedrijf gehad. Daarna ben ik tot volle tevredenheid bij Remeha gaan werken. Ik geef geen trainingen over warmtepompen, de trainingen die ik geef zijn uitsluitend over toestellen met een gasleiding. Verder geef ik trainingen over installatietechniek, waterzijdig inregelen en de trainingen voor medewerkers met eerstelijns contact niet te vergeten.”

Ronny Bloemen
“Ik werk nu ruim 16 jaar bij Remeha waarvan als 12 jaar trainer. Ik ben allround inzetbaar. Ik heb kennis van oude atmosferische ketels, de nieuwe generatie gasketels, zonlichtsystemen en regelaars, maar ik focus me met name op warmtepomptrainingen.

Buiten alle opleidingen die wij aanbieden geven wij combinatietrainingen met diverse leveranciers. Je moet hierbij denken aan leveranciers van rookgasmeet instrumenten. Ik heb zelf elektrotechniek, motorvoertuigentechniek en Electronica gestudeerd. Later diverse andere opleidingen gedaan zoals datacommunicatie en koeltechniek. Op deze manier ben ik allround inzetbaar voor het trainingscentrum van Remeha.”

Zelf een training volgen?
Wil je een training volgen of heb je interesse in een on-site training voor je eigen bedrijf? Ons enthousiaste team helpt je graag verder.

Bekijk het trainingsaanbod

Training op aanvraag
Staat de gewenste training er niet tussen of heb je een specifieke trainingswens, geef dit dan door aan het team van Scholing en Training via servicetraining@remeha.nl. Dan kijken we graag welke oplossing het beste bij je trainingsvraag past.