• Website
  • Kennisbank
  • Actueel
Geen resultaten gevonden.
Geen resultaten gevonden.
Geen resultaten gevonden.

Waterstofmissie gaat voor goud richting Olympics Parijs

NOC*NSF en waterstofconsortium Missie H2 verlengen samenwerking

Tijdens het energiesymposium Wind Meets Gas in Groningen maakten TeamNL en waterstofconsortium Missie H2 vandaag bekend hun samenwerking te verlengen tot en met de Olympische en Paralympische Spelen van 2024 in Parijs. In samenwerking met het consortium gaat Remeha voor een versnelling van de energietransitie, door de nationale waterstofbeweging in Nederland verder aan te jagen. Bovendien helpt Remeha samen met Missie H2 de sportkoepel NOC*NSF de sport in Nederland verder te verduurzamen en de olympische sporters van TeamNL zo duurzaam mogelijk te laten deelnemen aan de Spelen in Parijs.

Nederland Waterstofland 2030
Met Missie H2, partner van TeamNL, slaan acht partijen uit de waterstofketen (Gasunie, Groningen Seaports, Port of Amsterdam, Remeha, Shell Nederland, Toyota, Eneco en Vopak,) de handen ineen om de zichtbaarheid en slagkracht van de waterstofmissie te vergroten met behulp van de kracht van Olympische en Paralympische sport. Topsporters weten als geen ander dat nu koers kiezen noodzakelijk is om straks de belofte te kunnen inlossen en maximaal te kunnen presteren.

In Nederland hebben we immers de unieke kans om samen ‘Nederland Waterstofland’ te realiseren. Alle ingrediënten hiervoor zijn aanwezig: we hebben de Noordzee voor grootschalige productie van windenergie, de zeehavens als logistieke hubs, enorm veel kennis over waterstof in de mobiliteit en huishoudens, grote industrieclusters die de overstap naar waterstof willen maken én een van de betere energietransportnetwerken van de wereld.

Onder de campagnevlag ‘Nederland Waterstofland 2030’ wil Missie H2 samen met TeamNL, waterstofambassadeurs Kiran Badloe en Marit Bouwmeester plus de (water)sportbonden, met positieve energie de inmiddels gestarte waterstofbeweging inspireren, verbinden en versnellen.

 

Arthur van Schayk

 

Waterstof als één van de schakels in de energietransitie
Richting de Spelen van 2024 in Parijs, de hoofdstad van het Klimaatakkoord, sloten ook Eneco en Vopak aan als partner van Missie H2. Daarmee zijn nog meer schakels in de waterstofketen aan boord. Waterstof biedt veel mogelijkheden en daar wordt steeds meer onderzoek naar gedaan, maar om een succesvolle energietransitie te realiseren moeten we versnellen. Samen met Missie H2 geeft Remeha positieve energie aan de energietransitie.

 Arthur van Schayk, Algemeen directeur Remeha:
"De komende jaren schakelen we over naar een duurzame leefomgeving. Daarbij geloven we in waterstof als één van de oplossingen, naast bijvoorbeeld elektriciteit en warmtenetten. Maar we moeten sneller. Alleen door nu koers te kiezen werken we toe naar een functionerende waterstofeconomie in 2030. Remeha gaat als partner van Missie H2 samen met de Nederlandse sport voor goud. Voor een snellere verduurzaming van de gebouwde omgeving en van de Nederlandse sport.”

 


 

Verduurzaming van de Nederlandse sport
Missie H2 zet de collectief beschikbare duurzaamheidskennis en ervaring in voor verdere verduurzaming van de Nederlandse sport. Dat gebeurt onder meer door de sporters van TeamNL te helpen zo duurzaam mogelijk deel te nemen aan de Olympische Spelen in Parijs en bij het verder verduurzamen van sportaccommodaties in Nederland.

 Marc van den Tweel, algemeen directeur NOC*NSF:
‘Het belang van sport en sportplezier gaat in ons land bij uitstek samen met de ambitie om te verduurzamen. We hebben een unieke verenigingsstructuur waardoor mensen zich rechtstreeks betrokken voelen bij verduurzaming van hun eigen sport-omgeving. Dat zien we bijvoorbeeld aan het succes van de energiecoaches die via NOC*NSF verenigingen adviseren bij concrete stappen. De enorme kennis en ervaring die wij geboden krijgen van onze partners van Missie H2 is van groot belang om de ambities te kunnen verhogen, zeker richting de spelen in Parijs.’