• Website
 • Kennisbank
 • Actueel
Geen resultaten gevonden.
Geen resultaten gevonden.
Geen resultaten gevonden.

Remeha ontzorgt

Regelmatige inspectie en onderhoud aan Remeha ketels is belangrijk. Dit doe je vanwege de bedrijfszekerheid, maar zeker ook voor de veiligheid. Natuurlijk zijn dit voor jou bekende aandachtspunten. Of toch niet? Voor de zekerheid maakten wij een checklist. Deze is specifiek bedoeld voor het werken aan de nieuwste Remeha wandketels.

Vind hieronder het complete overzicht

 • Of je nu onderhoud uitvoert of service verleent, alles begint met kennis. Volg dus altijd een training voor je met een nieuw product begint. Ook al heb je al vele jaren ervaring, je pikt altijd iets nieuws op tijdens een training bij Remeha. Kijk op remeha.nl/trainingen voor het actuele aanbod.
 • Bezoek je een klant? Vraag hem of haar dan of er klachten zijn over bijvoorbeeld de cv-ketel. Gebruik daarna je zintuigen. Verwijder de mantel van het toestel en kijk, luister, ruik en voel. Maak dit een vast onderdeel van je eerste check, voordat je aan het toestel gaat sleutelen of meten.
 • Eigenlijk overbodig om hier te vermelden, maar toch: safety first. Denk aan wat je hebt geleerd tijdens de VGA-instructie.
 • Lees de instructies in de installatie- en servicehandleiding. Ook als ervaren specialist zul je merken dat dit zinvol is. Zeker als het om een nieuw product gaat zoals de Tzerra Ace Matic. Ontbreekt de instructie bij de ketel? Gebruik dan de Remeha Smart Service App. Daarmee heb je altijd de actuele documentatie bij de hand.
 • Vervang altijd alle pakkingen en afdichtingen van de gedemonteerde onderdelen. Voor veel toestellen van Remeha is een serviceset beschikbaar. Gebruik deze zodat je er zeker van bent dat je de juiste onderdelen vervangt. Vergeet niet de servicemelding te resetten nadat je de aangegeven servicebeurt A, B of C hebt uitgevoerd. Vind hier het juiste artikelnummer voor een serviceset.
 • Gebruik moderne en gekalibreerde meetapparatuur. Controleer hiermee de gasvoordruk en stel het toestel af op O2. Controleer vanuit het informatie- en parametermenu de ionisatiestroom en het toerental van de ventilator. 
 • De warmtewisselaar van zowel de Tzerra Ace als de Calenta Ace is voorzien van een oppervlaktebehandeling en hoef je dus niet te reinigen. Het reinigen met reinigingsgereedschap, stofzuiger, chemische middelen, perslucht of water is bij deze toestellen niet toegestaan. Ook is het demonteren en reinigen van de condensbak niet nodig. Alleen bij materiaaldefect kun je dit onderdeel vervangen.
 • Contoleer op water-, gas- en rookgaslekkage en op rookgaszijdige onvolkomenheden. Denk daarbij aan de kwaliteit van de rookgasafvoer, de toevoer van de verbrandingslucht en de beugeling. Check ook op lekkages, bekijk de recirculatie en het afschot. Ga voor meer informatie naar www.rogafa.nl.
 • Comfortklachten? Als je de cv-installatie waterzijdig inregelt, kunt je deze klachten in sommige gevallen verhelpen. Daarnaast zorgt een dergelijke inregeling voor een gelijkmatiger verdeling van de warmte. Ruimtes warmen sneller op bij een temperatuuraanpassing en radiatoren produceren geen hinderlijke geluiden meer. Zeker in combinatie met warmtepompen is waterzijdig inregelen een absolute eis om een installatie goed te laten functioneren.

 

Wil jij Talk about Technics per e-mail ontvangen? Meld je dan aan via onderstaande button.

 

Meld je aan