• Website
  • Kennisbank
  • Actueel
Geen resultaten gevonden.
Geen resultaten gevonden.
Geen resultaten gevonden.

BENG en TO-juli

BENG (Bijna Energieneutrale Gebouwen) is een grote stap voorwaarts als het gaat om het terugdringen van de CO2-uitstoot en transparantie in het realiseren daarvan. Iedereen die zich bezighoudt met bouwen is verantwoordelijk en kan een steentje bijdragen aan BENG. Sterker nog: alleen als alle betrokkenen samenwerken kunnen we BENG optimaal toepassen.

Wat houdt BENG in?

BENG bestaat uit 4 indicatoren. Om te bepalen of een nieuwe woning aan de BENG-eisen voldoet is een berekeningsmethode ontwikkeld die is vastgelegd in de NTA8800. BENG geldt uitsluitend voor nieuwbouw, maar met deze methode is het mogelijk om de energieprestatie van nieuwe en van bestaande woning- en utiliteitsbouw vast te stellen. Meer informatie over de Energieprestatie indicatoren vind je bij de RVO.

BENG 1

Energiebehoefte van het gebouw (in kWh per m2 gebruiksoppervlak per jaar). Dit geeft aan wat de energiezuinigheid is van een gebouw en draait om verwarming en koeling, ongeacht de installaties – het casco telt. Isolatie, stand ten opzichte van de zon en ventilatie hebben ook invloed op de energiezuinigheid.

BENG 2

Primair (fossiele) energiegebruik (in kWh per m2 gebruiksoppervlak per jaar). Het vooraf berekende gebruik van fossiele energie moet worden beperkt. De hoogte van de reductie is afhankelijk van het woningtype.

BENG 3

Aandeel hernieuwbare energie in procenten. Hernieuwbare energie moet optimaal worden benut, denk hierbij aan zonnepanelen.

BENG 4

TO-juli: Vanwege de optimale isolatie in woningen wordt het steeds belangrijker dat koeling en ventilatie in orde zijn. Daarom is tegelijk met BENG de indicator TO-juli van kracht geworden. Dat geeft een indicatie van het risico op temperatuuroverschrijding. Het gebouwontwerp, ligging ten opzichte van de zon en materiaalgebruik hebben invloed op TO-juli.

Warmtepompwijzer Remeha

Kies de juiste warmtepomp

voor je project

Met de Warmtepompwijzer biedt Remeha je de zekerheid om snel en eenvoudig de juiste warmtepomp te adviseren, offreren en te installeren.

Op basis van het type woning, bouwjaar, isolatiewaarde en de woonsituatie selecteert de wijzer de beste oplossing (all-electric of hybride), het benodigde vermogen en beschikbare accessoires.


Naar de Warmtepompwijzer
Duurzaam portfolio Remeha

Duurzaam portfolio

BENG gaat om het verminderen van de energiebehoefte van woningen, beperking van gebruik van fossiele energie en het gebruiken van hernieuwbare energie. Remeha ondersteunt je bij het realiseren van BENG door middel van:


  • Een uitgebreid portfolio warmtepompen die voldoen aan de regelgeving. Dit is vastgelegd in kwaliteitsverklaringen.
  • De warmtepompen van Remeha die actief koelen, dragen bij aan de beperking van het risico op temperatuuroverschrijding.
  • Onze producten goed vindbaar in BENG-softwarepakketten zodat de toepassing van Remeha producten soepel verloopt.
  • Vanzelfsprekend ondersteunen wij je altijd met maatwerkadvies.

Bekijk alle elektrische warmtepompen voor renovatie en nieuwbouw

Duurzame oplossingen Remeha

Denken in oplossingen

Bij Remeha denken onze specialisten in duurzame systemen graag met je mee voor oplossingen en ondersteunen we je in het hele proces. We bieden je oplossingen voor elk project. Een Remeha warmtepomp helpt de woning te voldoen aan de TO-juli grens.

Onze grondgekoppelde warmtepompen zijn bovendien gunstig voor BENG 2 en 3. Bij een keuze voor een lucht-water warmtepomp betekent dat het mogelijke extra verbruik van de koeling gecompenseerd kan worden door extra zonnepanelen. Ook daarin kunnen we je adviseren.


Bekijk onze oplossingen per doelgroep

Direct ondersteuning nodig?

Ons team helpt je graag verder.

Kennis, advies en projectbegeleiding

Het belang van warmtepompen voor de energietransitie is groot. We doen er dus alles aan om je te ondersteunen bij de advisering, verkoop en installatie van warmtepompen. Ook voor advies rondom regelgeving kun je altijd bij Remeha terecht. Onze Sales Support heeft kennis van zaken en deelt die kennis en ervaring graag met je. We begeleiden je bij het proces en adviseren je over te nemen stappen om BENG-eisen en geluidsnormen te behalen.

Neem contact op met onze specialisten als je meer wilt weten over onze warmtepompen, ondersteunende service of als je specifieke vragen hebt.