• Website
  • Kennisbank
  • Actueel
Geen resultaten gevonden.
Geen resultaten gevonden.
Geen resultaten gevonden.

Meerdere wegen
naar duurzaam.
Biogas.

Om de klimaatdoelen van 2050 te halen gelooft Remeha in meerdere wegen naar duurzaam. Niet één allesbepalende oplossing, maar gecombineerd gebruik van energiedragers passend bij de gebouwde omgeving en aanwezige infrastructuur. Uiteindelijke zonder fossiele brandstoffen, maar niet zonder gas. Haalbaar en realistisch.

De BioTransformer van Circ produceert hoogwaardig biogas uit voedselresten. Je draagt daarmee bij aan een circulaire samenleving en bespaart direct op energiekosten, CO2-uitstoot en de kosten voor het verwerken van je eigen afvalstroom.

De voordelen van een BioTransformer

  • Direct besparen op CO2-uitstoot.
  • All-in-one oplossing met Quinta Ace.
  • Subsidie beschikbaar.
  • Kiwa gecertificeerd biogas.
  • Toepasbaar voor o.a. hotels, vakantieparken, ziekenhuizen, zorginstellingen en wellness.

Biogas als duurzaam alternatief voor aardgas.

Eind 2022 is Remeha de samenwerking aangegaan met scale up Circ. Door het bundelen van de krachten tussen Remeha en Circ kunnen we verschillende klantsegmenten zoals hotel- en vakantieparken of zieken- en verzorgingstehuizen een all-in-one solution bieden.

De BioTransformer als het hart van de installatie als het gaat om het vergisten en creëren van biogas. De Remeha Quinta Ace zorgt er voor vervolgens voor dat de opgewekte biogas, in eerste instantie met bijmenging, de installatie in gaat en wordt omgezet naar warmte.  Modulair en circulair. 

De spijsvertering van een koe is vergelijkbaar met de werking van de BioTransformer.  

Zowel de spijsvertering van een koe als de BioTransformer van Circ benutten de kracht van bacteriën om efficiënt en duurzaam organische stoffen om te zetten in Biogas en Biowater. Deze vergelijking illustreert de natuurlijke processen die plaatsvinden in zowel mens als dier waarbij de natuur als inspiratiebron dient voor duurzame oplossingen voor het omzetten van voedselresten in duurzame groene energie.

Voedselresten omgezet in brandstof.

Een BioTransformer maakt biogas uit voedselresten dat kan worden bijgemengd aan het aardgas in het leidingwerk ná de meter.

Het vergistingsproces in de BioTransformer verloopt volledig computergestuurd. Je vult de installatie dagelijks met GFE (Groente-, fruit- en etensresten) en de installatie doet de rest.

Wil je meer weten?
Maak dan een afspraak voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Veelgestelde vragen

Groen gas kan een belangrijke rol spelen in de verduurzaming van de gebouwde omgeving, industrie en (zwaar)transport. Remeha gelooft dan ook in meerdere wegen naar duurzaamheid. De verschillen tussen aardgas en groen gas zitten hem in hoe het gemaakt wordt. Groen gas wordt gemaakt door het vergisten van organische reststromen zoals mest, plantaardig afval en over-de-datum producten uit de supermarkt.
Constant verbruik is ideaal zolang je binnen het bereik van je buffertank blijft. Produceer je meer BioGas dan dat je verbruikt, dan is omzetten naar elektra een aanvullende optie.  
Nee. De hoeveelheid CO2 die vrijkomt in de lucht is dezelfde CO2 die je banaan of tarwe uit de lucht heeft gehaald om te groeien. Het heeft alleen tijdelijk in het eten gezeten. Dit noemen we een korte CO2-cyclus.
De CO2 die je bespaart, hangt af van de hoeveelheid BioGas die je produceert. Met de data van de hoeveelheid gfe of swill waarmee de machine dagelijks gevuld wordt en de hoogte van de calorische waarde van deze input, kunnen we een indicatie geven van de verwachte CO2 besparing van elk klant. 
Je kunt het in veel gevallen biowater gebruiken om je grond te verrijken. De precieze toepassing hangt af van de gfe stroom waarmee de BioTransformer wordt gevoed. BioWater is een natuurlijke bron van plantenvoedingsstoffen die mogelijk het gebruik van chemische meststoffen zou kunnen vervangen.