• Website
  • Kennisbank
  • Actueel
Geen resultaten gevonden.
Geen resultaten gevonden.
Geen resultaten gevonden.

Aardgasbesparing voor Kasteel Bloemendal

Kasteel Bloemendal is een luxueus hotel in Zuid-Limburg. Het kasteel is oorspronkelijk gebouwd in 1791. Van der Valk heeft in samenwerking met o.a. gemeente Vaals het kasteel in haar geheel gerestaureerd, het telt tegenwoordig 77 kasteelkamers. Kasteel Bloemendal stelt hoge eisen als het gaat om gastgerichtheid. Daarbij hoort ook warm water en warme kasteelkamers. Daarom is er gekozen voor een aparte functie voor warm tapwater en verwarming. Dit resulteerde in 20% aardgasbesparing.

Doelstelling

Het vervangen van verouderde toestellen en installeren van een aparte functie voor tapwater en verwarming.

Een goede combinatie van verwarming en het hebben van warm water is een belangrijk onderdeel. Iedere kamer moet op hetzelfde moment gebruik kunnen maken van de badkamervoorzieningen zonder dat een gast in een andere kamer hier last van ondervindt. Daarnaast moeten de gasten een aangename temperatuur ervaren door het gehele hotel. De toestellen waren verouderd en verbruikte te veel gas.

Resultaat

Een besparing van 40.000 m3 aardgas per jaar. Dit is een aardgasbesparing van 20%.

Besloten werd om de verouderde toestellen te vervangen en een aparte functie te installeren voor tapwater en verwarming. Voor verwarming is gekozen voor een cascade systeem en warm water wordt geleverd door twee hoog rendement boilers. "Voor het installeren van deze aparte functie tussen tapwater en verwarming heb ik gekozen voor Remeha omdat het voor mij vooral bij dit soort projecten een logische keuze is." aldus Marco Dienderen (directeur Tecco Group).

Dit project heeft geleid tot een maximale energiebesparing en een aanzienlijke vermindering van CO2-uitstoot.

Ook interesse in aardgasbesparing?

Vraag het de accountmanagers.

Bekijk hier de originele editie van Project in Beeld over Kasteel Bloemendal.