• Website
  • Kennisbank
  • Actueel
Geen resultaten gevonden.
Geen resultaten gevonden.
Geen resultaten gevonden.

BRL 6000-21 certificering voor Remeha

We zijn BRL-gecertificeerd! En daar profiteer je van!

In de bouwwereld wordt het belang van BRL-certificeringen steeds groter. Voor ontwerp, levering en onderhoud van warmtepompinstallaties is BRL6000-21 van kracht. Het hebben van een certificering toont aan dat een bedrijf voldoet aan gangbare eisen als het gaat om een specifiek proces of product. Remeha heeft het BRL6000-21 certificaat behaald. Dat zegt niet alleen iets over onze organisatie, maar ook over onze medewerkers die specifieke examens afleggen om aan te tonen dat zij aan bepaalde standaarden voldoen. We leggen graag uit wat een BRL-certificering precies is en waarom het belangrijk is voor onze relaties. 

Wat is het?

BRL staat voor beoordelingsrichtlijn. Ieder BRL-document bevat alle informatie voor de beoordeling van een (certificatie)systeem voor een bepaald product, realisatieproces, persoon of dienst. Remeha houdt zich bezig met grondboringen voor warmtepompen en voor zowel het bovengrondse als ondergrondse gedeelte zijn we gecertificeerd. Hiermee weet je zeker dat we (samen) een kwalitatief goed systeem ontwerpen voor de eindgebruiker. Daarnaast houden we onze kennis op peil, omdat we bij iedere jaarlijkse audit moeten aantonen dat we volgens de laatste methodieken werken. Verder zijn we ons bewust van de impact van ons systeem als dat energie onttrekt uit de bodem. Met die kennis voorkomen we dat er negatieve interferentie ontstaat met andere bodemenergiesystemen in de buurt.

Samen voldoen aan hoge eisen

Als adviseur, ontwikkelende aannemer, projectontwikkelaar en installateur weet je dat je met Remeha een gecertificeerde kennispartner hebt. Samen kunnen we de kwaliteit van bodemenergiesystemen verhogen en de prestaties van de installaties waarborgen.

Remeha beschikt over de BRL 6000-21 (subdeel 1,2,3,4 en 5) certificering, waardoor wij het ontwerp, de installatie en het beheer van energiecentrales van bodemenergiesystemen van individuele woningen mogen uitvoeren én het ontwerp en de installatie van energiecentrales van bodemenergiesystemen van woongebouwen en/of utiliteitsgebouwen kunnen uitvoeren. Daardoor kunnen we degelijke systemen ontwerpen, die voldoen aan hoge eisen. Daarnaast hebben we onlangs ook BRL 11000 Scope 1b en Scope 2b behaald, waardoor wij nu ook officieel een kennispartner zijn op het gebied van het ontwerpen en de detail-engineering van gesloten bodemenergiesystemen.


  BRL 6000-21 certificering voor Remeha  BRL 6000-21 certificering voor Remeha


Dankzij de behaalde certificaten kunnen we installateurs extra ontzorgen. Ze hoeven zelf niet BRL-gecertificeerd te zijn. We kunnen een controlecheck op locatie op hun werkzaamheden uitvoeren. 

Remeha ondersteunt je op allerlei gebieden; van grondboringen tot advies over warmtepompen. Wil je weten wat we precies voor je kunnen betekenen, neem dan contact op met één van onze accountmanagers.

Maak een adviesafspraak

of lees meer over het aanleggen van energiesystemen voor grondgebonden warmtepompenToros Vision training volgen?

Meld je nu aan voor de training in Delft voor onze grondgebonden warmtepomp Toros Vision. Na afloop ben je helemaal up-to-date over:

  • de installatietechnische aspecten;
  • werking van het toestel;
  • bediening en programmering;
  • het lokaliseren en opheffen van storingen en monitoring.
Boek een training