• Website
  • Kennisbank
  • Actueel
Geen resultaten gevonden.
Geen resultaten gevonden.
Geen resultaten gevonden.

De veelzijdigheid van Mercuria in het hart van Ilpendam

Comfortabel en duurzaam wonen aan het water

Onder de rook van Amsterdam omringd door groen en water ligt het dorpje Ilpendam. In de kern van het dorp vlakbij de kerk is een kleinschalig nieuwbouwproject gerealiseerd met vier vrijstaande zeer duurzame woningen. De bouwstijl die refereert aan authentieke lokale woningbouw wordt gecombineerd met duurzame keuzes, waaronder de Remeha Mercuria.

De luxe eengezinswoningen dragen de naam Le Garage en dat verwijst naar het garagebedrijf dat voorheen op deze plek stond.

All-in-one concept

 Vaak wordt Remeha gevraagd om een installateur te betrekken bij het project, maar bij Le Garage was dat anders. Ontwikkelaar Greenfields TAD, die samen met Bouwbedrijf Mercuur Bouw een bouwteam had gevormd, benaderde Remeha en had al contacten met Installatiebedrijf Dekker BV, een installateur waarmee we vaker samenwerken. Samen hebben we gekeken naar de mogelijkheden voor dit project.

We kiezen altijd voor het best passende product en natuurlijk maken we het een ontwikkelaar en installateur zo makkelijk mogelijk. Zo ook in Ilpendam: we hebben een all-in-one concept met warmtepomp, boilervat en vloerverwarming met naregeling aangeboden. Spil in het geheel is de Mercuria. Een boilervat van 200 liter completeert de warmtepomp en past prima bij de verwachte warm water behoefte. Verder zorgt de vloerverwarming voor een hoog comfort niveau.

Meerwaarde van Remeha

 Remeha was al in een vroeg stadium betrokken bij de ontwikkeling van Le Garage. Op basis van de tekeningen van de woningen adviseerden we het type warmtepomp. Ook op het gebied van boilerinhoud hebben we meegedacht. Verder hebben we gekeken naar de opstelling van de buitenunits op de dakkapellen. Buitenunits produceren geluid, maar als je de optimale plaats en de manier van installatie bepaalt, voorkom je geluidshinder. Op dat gebied ondersteunen we de installateur.

Zeer zuinig en compact

 Waarom is onze Mercuria warmtepomp bij uitstek geschikt voor dit project? De ontwikkelaar vroeg specifiek om luchtwater warmtepompen, omdat men niet wilde boren. Mercuria is dé luchtwater warmtepomp voor de nieuwbouw. De prestaties zijn prima en het binnendeel is compact en dat is een belangrijk bijkomend voordeel in deze woningen. Inmiddels zijn de huizen opgeleverd, deels verkocht en genieten de eerste bewoners van hun duurzame en comfortabele woning in een waterrijke omgeving.

In dit bericht lees je meer over de sterke eigenschappen van de Mercuria

Wil je weten op welke manier en met welke producten Remeha jouw project kan verduurzamen? Neem contact op met de accountmanager Nieuwbouw voor meer informatie.

Contact met de accountmanager