• Website
  • Kennisbank
  • Actueel
Geen resultaten gevonden.
Geen resultaten gevonden.
Geen resultaten gevonden.

Modbus connectie op het Marine trainingscentrum

De Koninklijke Marine zet zich met vloot en mariniers wereldwijd in voor veiligheid op en vanuit zee. Op het marine opleidingscentrum in Den Helder worden toekomstige mariniers getraind om onze veiligheid te blijven garanderen. Om de mariniers in opleiding een comfortabel verblijf in het trainingscentrum te garanderen, was een vervanging van het huidige ketelhuis nodig. Ook de installatie voor warm tapwater was aan vervanging toe.

Ten behoeve van warmte en warmwaterinstallatie

Doelstelling

Een nieuwe warmte en warm waterinstallatie met een minimaal vermogen van 500 kW.

Schermer Installatietechniek B.V. uit Hoorn won de aanbesteding en heeft de opdracht gerealiseerd. Schermer B.V. doet regelmatig renovaties bij de marine en is thuis in de duurzame techniek. Het installatiebedrijf heeft het ketelhuis van het opleidingscentrum gerenoveerd en bouwkundig opgeknapt. De wens vanuit de opdrachtgever was dat ze van een indirect gestookte boiler overgingen naar een HR-ketel waarbij ook het besparen op stookkosten gewenst was. Daarnaast moest de opstelling een vermogen hebben van minimaal 500 kW. Bij de installatie is er gekozen voor tweemaal een Remeha GAS 220 Ace en een CWH Ace 90-302.

Resultaat

Met de nieuwe installatie wordt er significant goedkoper gestookt.

Warmte en warm waterinstallatie

Succesvol verloop

Een voorwaarde voor de nieuwe installatie was dat er gebruik werd gemaakt van een modbus connectie. "We hebben de installatie compleet geïntegreerd in het beheersysteem van het gebouw. Hierdoor is de opstelling gemakkelijk vanaf een afstand benaderbaar en uit te lezen." aldus de heer M. Boon van Schermer Installatietechniek B.V.

We hebben de installatie compleet geïntegreerd in het beheersysteem van het gebouw.

M. Boon van Schermer Installatietechniek B.V.

De klant is volgens de heer Boon ook zeer te spreken over het proces tijdens de installatie: "De marinebasis is erg blij met de nieuwe opstelling. Het voldoet aan de wensen en het water is snel opgewarmd. We hebben bij de installatie zoveel  mogelijk prefab laten maken voor een zo kort mogelijke ombouwtijd. Hierdoor had de klant tijdens de installatie maximaal behoudt van comfort.".

De opstelling is eind september geplaatst en begin oktober opgeleverd. Met de nieuwe opstelling stookt de marinebasis significant goedkoper dan voorheen.

Ook interesse in een modbus connectie?

Vraag het de accountmanagers.

Bekijk hier de originele editie van Project in Beeld van de Marine.