• Website
  • Kennisbank
  • Actueel
Geen resultaten gevonden.
Geen resultaten gevonden.
Geen resultaten gevonden.

Solar Plus 390 (Solar Home) met cv-ketel

De familie Verhulst had de wens om hun huis zoveel mogelijk te verduurzamen. Het Solar Plus 390-systeem van Remeha is hier een perfecte uitkomst voor. Het systeem is zowel voor warm tapwater als ruimteverwarming inzetbaar.

Een gecombineerd zonneboiler hybride systeem

Minimaliseren van het gasverbruik én kosten besparen

De familie Verhulst woont sinds 2014 in een mooie twee-onder-een-kap-woning nabij Zutphen. Een tijd lang hadden zij al de wens om hun woning te verduurzamen om zo hun gasverbruik terug te dringen en daarmee kosten te besparen. Kraus Installatietechniek uit Zutphen heeft hen advies gegeven bij de verduurzaming van hun woning.

Doelstelling

Het verduurzamen van de woning en hiermee het minimaliseren van de gaskosten.

Advies: Solar Plus 390 met de Calenta 40C

Het advies was om de Remeha Solar Plus te installeren met zonnecollectoren. Dit gecombineerd met de eerder geïnstalleerde Calenta 40C en Remeha thermostaat resulteerde in een gecombineerd zonneboiler hybride systeem. Dit systeem zorgt voor de meest optimale benutting van zonne-energie voor warm tapwater én voor verwarming. De nieuwe installatie sluit perfect aan op de wensen van de familie Verhulst. Het zon-thermische systeem inclusief zonnecollectoren zorgt voor een besparing van 60% op gas voor warm tapwater. Daarnaast is een extra gasbesparing van 10~20% voor verwarming realiseerbaar.

Resultaat

Een duurzame woning waarbij de gasbesparing na één jaar al ± 380m3 is.

Succesvol verloop

Kraus Installatietechniek is enthousiast over de zonlichtsystemen van Remeha. "We waren al een tijdje op zoek naar een compleet systeem dat ook cv ondersteunt. Voorheen assembleerden wij deze systemen zelf. Met dit nieuwe systeem van Remeha zit de regeltechniek, de tank en de appendages in één module.”

Ook over de uitvoering van het project is de heer ten Hove, werkzaam bij Kraus, erg enthousiast. "De uitvoering verliep prima. Ter ondersteuning zijn zowel de binnen- als de buitendienst van Remeha betrokken geweest. Dit was de eerste keer dat wij specifiek deze opstelling van Remeha hebben geïnstalleerd en de installatie verliep probleemloos.”

Dit was de eerste keer dat wij specifiek deze opstelling van Remeha hebben geïnstalleerd en de installatie verliep probleemloos.

de heer ten Hove (Kraus Installatietechniek)

De bewoners zijn ook erg enthousiast over het complete én duurzame systeem. "In hoeverre je dit kan zeggen als leek, is het systeem ontzettend mooi afgewerkt en goed uitgevoerd.”, aldus mevrouw Verhulst. "De besparing is al dusdanig opvallend dat onze energieleverancier ons heeft gevraagd wat er aan de hand is. Voor ons was het een logische stap om ook voor de duurzame producten van Remeha te kiezen. We hadden al een Calenta met Remeha thermostaat hangen en hier zijn we erg tevreden over. Alles doet wat het moet doen. De beste keus voor ons!”

Ontdek meer duurzame oplossingen.

Ook interesse in een Solar Plus (390)?

Vraag het de accountmanagers.

Bekijk hier de originele editie van Project in Beeld over de Solar Plus 390 met de Calenta 40C in PDF.