• Website
  • Kennisbank
  • Actueel
Geen resultaten gevonden.
Geen resultaten gevonden.
Geen resultaten gevonden.

Van leegstand naar duurzaam in Lucent Hilversum

In 2016 is Van Wijnen Utrecht in opdracht van woning-corporatie de Alliantie begonnen met het transformeren van een leegstaand kantoorpand tot 95 duurzame woningen. Alle woningen zijn door Madern Techniek voorzien van de Tzerra Plus CW4.

Doelstelling

Het opleveren van een goed verhuurbare woning. De cv-ketel moest hier prijs- en installatietechnisch aan bijdragen.

Dankzij transformatie van leegstaande kantoren tot appartementencomplexen wordt het tekort aan woningen en overschot aan kantoren gelijktijdig aangepakt. Woningcorporatie de Alliantie wil dan ook meer bouwen in Hilversum en meer transformeren om zo meer mensen aan woonruimte te kunnen helpen. 

In samenwerking met o.a. Van Wijnen en Madern Techniek heeft de Alliantie Gooi- en Vechtstreek 95 appartementen in de sociale huursector in een voormalig kantoorpand op het Lucent-terrein in Hilversum gerealiseerd. De appartementen liggen verspreid over zeven woonlagen en variëren in grootte van ca. 40 m2 tot ca. 85 m2 gebruiksoppervlakte. Er zijn vier verschillende woningtypen en in alle woningen is de Tzerra Plus CW4 geïnstalleerd. Doelstelling van het project was het leveren van een comfortabele, verhuurbare woning. Ook de cv-ketel moest hier op het gebied van prijs, energiezuinigheid en comfort aan bijdragen. Aan al deze wensen is voldaan. 

Resultaat

Comfortabele, verhuurbare woningen voorzien van een cv-ketel die zuinig, betrouwbaar en compact is.

Succesvol verloop

Madern Techniek uit Veenendaal heeft voor dit project het loodgieterswerk, de ventilatie en ook de installatie van de cv-ketels uitgevoerd. Het voorstel voor de Remeha Tzerra Plus CW4 kwam vanuit hen. "We hebben voor de Tzerra Plus gekozen omdat deze cv-ketel ruimtebesparend, betrouwbaar en gemakkelijk te installeren is. De installatie van de cv-ketels in het wooncomplex is dan ook uitstekend verlopen.”, aldus de heer H. Madern, Madern Techniek. “Tenzij het anders in het bestek staat doen wij eigenlijk alles met Remeha. De samenwerking gaat ook ver terug. Ons bedrijf bestaat nu 8 jaar, maar ook daarvoor werkten we altijd al met Remeha.”

Ook Van Wijnen is erg enthousiast over het algehele project. De heer S. van de Pol: "Er is een geweldige prestatie geleverd in een korte bouwtijd. De werkzaamheden moesten hierdoor in één keer goed gaan en voldoen aan de wens van de opdrachtgever. Dit is goed gelukt. Ondanks het kleine oppervlakte van de woningen is het gelukt om de woningen zo comfortabel mogelijk te maken met de beste materialen en een hoog afwerkingsniveau. De ketels hebben hier ook zeker aan bijgedragen. We zijn zeer tevreden over het eindresultaat.”

Er is een geweldige prestatie geleverd in een korte bouwtijd.

De heer S. van de Pol

Zowel de Remeha Tzerra Plus CW3 als de CW4 zijn door de Consumentenbond uitgeroepen tot ‘Beste uit de Test’. Ook de Tzerra Plus CW5 staat in de top 5 van beste cv-ketels van Nederland. 

De Tzerra Plus is de voorganger van de Tzerra Ace.

Ook interesse in duurzaamheid in plaats van leegstand?

Vraag het de accountmanagers.

Bekijk hier de originele editie van Project in Beeld van de Lucent Hilversum.