• Website
  • Kennisbank
  • Actueel
Geen resultaten gevonden.
Geen resultaten gevonden.
Geen resultaten gevonden.

Missie H2 partner TeamNL en Nederlandse sport


NOC*NSF en waterstofconsortium
Missie H2 verlengen samenwerking

De samenwerking tussen NOC*NSF en het waterstofconsortium Missie H2 gaat door tot en met de Olympische en Paralympische Spelen in Tokio 2021. Bovendien treedt ook Toyota toe als partner van Missie H2. Olympisch kampioenen zoals Marit Bouwmeester en Ferry Weertman zetten als ambassadeurs van Missie H2 de campagne ‘Samen maken we van Nederland Waterstofland’ extra kracht bij.

Meer over de verlenging van Missie H2

Een uniek partnership

Missie H2 is een nationale waterstofcampagne, waarbij zes sterke Nederlandse bedrijven in de energieketen en TeamNL gaan samenwerken om de bekendheid van waterstof onder het Nederlandse publiek te vergroten. Onder de noemer ‘Missie H2’ brengt Remeha in samenwerking met deze bedrijven concrete waterstofprojecten en -initiatieven onder de aandacht van het Nederlands publiek.

Een link en het partnership met TeamNL en de Nederlandse sport was snel gelegd. De roeiers, zwemmers en watersporters van TeamNL weten maar al te goed wat het is om het beste uit zichzelf te halen en ergens voor te gaan. Daarom kiezen zij samen met ons koers en laten we Nederland kennismaken met de mogelijkheden van Waterstof als energiedrager.

Meer over Missie H2

"Een succesvolle en betaalbare energietransitie is gebaseerd op dit soort samenwerkingsverbanden en unieke innovaties. Onder de naam Missie H2 demonstreren waartoe we in staat zijn en tonen we onze innovatiekracht. Deze kennis en ervaring kan Nederland gebruiken om onze huizen duurzaam en comfortabel te verwarmen."

Arthur van Schayk (Algemeen Directeur Remeha) over dit initiatief

Nederland waterstofland

Nederland en water zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Onze roeiers, zwemmers en watersporters kennen de kracht van het water ook maar al te goed. Water heeft hen succes gebracht, medailles waar heel Nederland trots op is. Water gaat ons opnieuw succes brengen in de vorm van het bestanddeel waterstof. Dat is geen eenvoudig proces, maar met een realistische aanpak en gebruik te maken van onze gezamenlijk kracht zijn de mogelijkheden legio.

Unieke kansen voor waterstof

Met de term waterstof wordt meestal waterstofgas bedoeld, in de scheikunde aangeduid als H2. Waterstof is geen energiebron – zoals wind en zon wel zijn – maar is net als elektriciteit een energiedrager. Dat houdt in dat er energie ingestopt kan worden, én weer uitgehaald kan worden. Zo kan groene energie uit zon en wind die niet direct als stroom gebruikt kan worden, opgeslagen worden in waterstof. Uiteindelijk kan waterstof via verbranding weer omgezet worden in energie, bijvoorbeeld als vervanger van aardgas bij de verwarming van onze woningen.

Waterstof biedt veel mogelijkheden en daar wordt steeds meer onderzoek naar gedaan. Remeha heeft de eerste waterstofketel van Nederland ontwikkeld en de eerste proeven zijn veelbelovend.

Remeha en waterstof

Meerdere wegen naar duurzaamheid

Wij geloven niet in één oplossing. We zijn realistisch: in onze ogen zijn er meerdere wegen die naar duurzaamheid leiden. Remeha is van mening dat onze energievoorziening een mix moet zijn waarin ruimte is voor verschillende energiedragers. Op die manier kunnen we aan het Klimaatakkoord voldoen en werken aan een duurzame samenleving. Gasvormigen, elektriciteit en warmtenetten helpen gezamenlijk bij de verduurzaming en dus het terugdringen van CO2-uitstoot in Nederland. Daar staat Remeha voor en deze realistische visie dragen we uit.

Onze visie op de energietransitie