• Website
  • Kennisbank
  • Actueel
Geen resultaten gevonden.
Geen resultaten gevonden.
Geen resultaten gevonden.

eTwist zonder gateway aansluiten (R-Bus in plaats van OT)

Misschien is het je al opgevallen. Op de bekende, groene aansluitklem waarmee je de kamerthermostaat aansluit, staat nu R-Bus in plaats van OT (OpenTherm). Dit houdt in dat je de eTwist zonder gateway direct op de Calenta Ace kunt aansluiten.

iSense (OpenTherm) of een Aan/Uit-thermostaat

De eTwist zonder gateway aansluiten, het is mogelijk. Naast de eTwist is het ook mogelijk de iSense (OpenTherm) of een Aan/Uit-thermostaat op de groene klem aan te sluiten. De Calenta Ace herkent zelf welk type thermostaat is aangesloten.

Bekijk alle Remeha themostaten en regelaars.

eTwist zonder gateway aansluiten

Bestel je een Calenta Ace Combi Comfort Systeem dan leveren wij de eTwist mee. Heb je nog een eTwist op de plank liggen en wil je deze op een Calenta Ace aansluiten, dan kan je deze natuurlijk ook gebruiken. Let wel, in combinatie met de automatische (bij)vulinrichting is minimaal versie 6 van de eTwist vereist. Controleer daarom eerst het versienummer. Het versienummer vindt je op de achterzijde van de eTwist.

eTwist zonder gateway aansluiten

Vervang je een thermostaat die op de Calenta Ace is aangesloten - bijvoorbeeld de iSense OpenTherm regelaar - voor een eTwist, maak dan het toestel minimaal 30 seconden spanningsloos. Hiermee herkent de Calenta Ace het nieuwe communicatieprotocol en voorkom je dat het toestel een storingsmelding genereert (blokkering H00.81).