• Website
  • Kennisbank
  • Actueel
Geen resultaten gevonden.
Geen resultaten gevonden.
Geen resultaten gevonden.

Remeha introduceert automatische (bij)vulinrichting

Remeha heeft op de VSK-beurs de nieuwe Calenta Ace en de Tzerra Ace gepresenteerd. Voor beide ketels leveren wij als accessoire een automatische (bij)vulinrichting. Dit kan als losse unit, die je direct onder de ketel monteert, of als onderdeel van een montageframe.

Automatische (bij)vulinrichting gecombineerd met een app

Het automatische (bij)vulsysteem controleert de ingestelde druk op de installatie en vult bij wanneer nodig. Zodra dit te kort achter elkaar plaatsvindt, krijg je als klant een waarschuwing via de eTwist of de daarbij behorende app.

automatische (bij)vulinrichting - schema

Vullen van een cv-installatie: semiautomatisch

Het vullen van een installatie gebeurt semiautomatisch. Dit betekent dat het vullen pas begint wanneer je ter bevestiging een toets indrukt op het display. Je hoeft nooit bang te zijn dat het vullen ‘zomaar’ gebeurt. Het semiautomatisch vullen start op na iedere spanningsonderbreking of detectie van nieuwe besturingsprinten. In de praktijk dus vooral bij het in bedrijf nemen van de cv-ketel of na de uitgevoerde onderhouds- of servicewerkzaamheden.

Automatisch of semiautomatisch bijvullen van een cv-installatie

Met bijvullen bedoelen we het weer op druk brengen van de cv-installatie als de waterdruk te laag wordt. Afhankelijk van de gekozen parameterinstelling op de ketel of in de eTwist app kan je zelf bepalen of het bijvullen volledig automatisch opstart of semiautomatisch.

Automatisch bijvullen

Kies je voor automatisch? Dan heeft de gebruiker er geen omkijken naar. Hij krijgt alleen een bevestiging op de eTwist en via de eTwist app dat zijn installatie succesvol is bijgevuld.

Semiautomatisch bijvullen

Semiautomatisch bijvullen is ook een optie. Dit betekent dat het vullen pas begint als de gebruiker dit bevestigt met het indrukken van een toets op het display van de ketel. Of door via de eTwist of de eTwist app opdracht voor het bijvullen te geven.

Veiligheid voor alles

Gedurende het vullen en bijvullen zijn een aantal beveiligingen actief. Een te grote afname van de waterdruk in een te korte periode kan duiden op een lekkage. Dit geldt ook als het vullen of bijvullen te lang duurt. Deze situaties worden gemeld op het display van de cv-ketel, op de eTwist en via de eTwist app, zodat de gebruiker kan ingrijpen.

Meer over de eTwist.

Wil je meer weten over de werking van het automatische vulsysteem van Remeha? Volg dan onze e-learning op Mijn Remeha door in te loggen op https//mijnremeha.nl of bekijk het Calenta Ace instructiefilmpje.