• Website
  • Kennisbank
  • Actueel
Geen resultaten gevonden.
Geen resultaten gevonden.
Geen resultaten gevonden.

Milieu

CO2-footprint

Aandacht voor de natuur en de omgeving speelt een grote rol bij Remeha. Als bedrijf zijn wij immers niet alleen verantwoordelijk voor onze werknemers en productie, maar ook voor de wereld om ons heen. Wij zijn daarom actief bezig om onze bedrijfsprocessen zo duurzaam mogelijk in te richten en daar waar mogelijk te besparen op energieverbruik.

CO2-besparing

Zonnepanelen en LED-verlichting
Sinds februari 2019 compenseren we met 1.750 pv-panelen (445 kWp) een kwart van het jaarlijkse elektriciteitsverbruik en zijn gloeilampen en TL-verlichting voor 90% vervangen door LED.

Project Malkander
Gemeente Apeldoorn, Accres en Remeha: een unieke duurzame samenwerking. Door een deel van de duurtestlocatie van Remeha in Apeldoorn te verplaatsen naar de stookruimte van het zwembad, wordt jaarlijk 720.000 kg CO2 bespaard.

“Wij hebben ons als doel gesteld om in 2030 energieneutraal te zijn. Als gemeente willen wij graag het goede voorbeeld geven.”
Gemeente Apeldoorn


Remeha werkt LEAN

Wat is het LEAN-principe?
Als Remeha willen wij natuurlijk dat onze ketels een zo hoog mogelijke kwaliteit hebben, met zo min mogelijk verspillingen. Daarom werken wij volgens het LEAN-principe. Dit betekent dat wij in elk werkproces de verspillingen maximaal reduceren om binnen zo kort mogelijke tijd zoveel mogelijk goede ketels te produceren.

Iedere dag beter
Niemand kent het productieproces beter dan onze assemblagemedewerkers. Daarom worden zij zo nauw mogelijk betrokken bij het verbeterproces. Hun ideeën wat betreft verbeteringen worden genoteerd in een zogenaamde verbeterpuntenlijst. Deze lijst helpt ons de fabriek nog ‘leaner’ in te richten.


Focus op circulair

De circulaire economie is een economisch systeem dat bedoeld is om herbruikbaarheid van producten en grondstoffen te maximaliseren en waardevernietiging te minimaliseren. Naast processen die ingericht zijn om het gebruik van grondstoffen te verminderen, stimuleren we hergebruik van onderdelen met Remeha Renewed en zijn we bezig met het in kaart brengen van de ecologische voetafdruk van onze producten.