• Website
 • Kennisbank
 • Actueel
Geen resultaten gevonden.
Geen resultaten gevonden.
Geen resultaten gevonden.

Milieu

CO2-footprint

Aandacht voor de natuur en de omgeving speelt een grote rol bij Remeha. Als bedrijf zijn wij immers niet alleen verantwoordelijk voor onze werknemers en productie, maar ook voor de wereld om ons heen. Wij proberen daarom al onze bedrijfsprocessen zo duurzaam mogelijk in te richten.

Remeha behaalde verificatieverklaring CO2, niveau 2. Voor het behalen van deze verificatieverklaring, hebben wij onze energiestromen en CO2-uitstoot in kaart gebracht.

Niveau 2 behaald op de CO2-prestatieladder!

 

CO2-neutraal

Remeha heeft een woningconcept ontwikkeld waarmee CO2-neutraal wonen behaald kan worden en waarbij elektriciteit kan worden opgeslagen. Uniek is de systeembenadering waarbij de sterkte van gas en elektriciteit worden benut. Het pakket bestaat uit een eVita micro WKK, PV-panelen en een accu. Inmiddels zijn een aantal bestaande woningen getransformeerd naar een CO2-neutrale woning. Bij deze pilot, waarbij ook hybride auto’s worden ingezet, wordt groen gas toegepast zodat ook CO2-neutraal autorijden mogelijk wordt.

CO2-besparing

Besparen CO2 door restafval verzameling

 • Minder vrachtbewegingen
 • Efficiency verbetering
 • Project Malkander

  Gemeente Apeldoorn, Accres en Remeha: een unieke duurzame samenwerking. Door een deel van de duurtestlocatie van Remeha in Apeldoorn te verplaatsen naar de stookruimte van het zwembad, wordt jaarlijk 720.000 kg CO2 bespaard.

  “Wij hebben ons als doel gesteld om in 2030 energieneutraal te zijn. Als gemeente willen wij graag het goede voorbeeld geven.” – Gemeente Apeldoorn

  Remeha is LEAN

   

  Wat is het LEAN-principe?

  Als Remeha willen wij natuurlijk dat onze ketels een zo hoog mogelijke kwaliteit hebben, met zo min mogelijk verspillingen. Daarom werken wij volgens het LEAN-principe. Dit betekent dat wij in elk werkproces de verspillingen maximaal reduceren om binnen zo kort mogelijke tijd zoveel mogelijk goede ketels te produceren.

  Verbeterpuntenlijst

  Niemand kent het productieproces beter dan onze assemblagemedewerkers. Daarom worden zij zo nauw mogelijk betrokken bij het verbeterproces. Hun ideeën wat betreft verbeteringen worden genoteerd in een zogenaamde verbeterpuntenlijst. Deze lijst helpt ons de fabriek nog ‘leaner’ in te richten.

  Circulaire economie

  De circulaire economie is een economisch systeem dat bedoeld is om herbruikbaarheid van producten en grondstoffen te maximaliseren en waardevernietiging te minimaliseren.
 • Remeha Renewed: gereviseerde onderdelen
 • Beheren afvalstoffen
 • Gebruik van gerecyclede materialen