• Website
  • Kennisbank
  • Actueel
Geen resultaten gevonden.
Geen resultaten gevonden.
Geen resultaten gevonden.

Fabrieksbezoek voor deelnemers Demonstratieproject Hybride Warmtepompen

Afgelopen donderdag 23 februari verwelkomende Remeha een select groepje deelnemers van een overheidsproject over de prestatie van hybride warmtepompen.

Tijdens de VSK 2022 kondigde minister Hugo de Jonge aan dat de hybride warmtepomp vanaf 2026 de standaard wordt voor het verwarmen van woningen. Al in 2021 is in opdracht van de Nederlandse Verwarmingsindustrie (NVI), Techniek Nederland, Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK), Ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) en Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) een begin gemaakt aan het Demonstratieproject Hybride Warmtepompen, een uitgebreide monitoring van hybride warmtepompen in de praktijk. Meerdere fabrikanten nemen deel, waaronder Remeha met de Elga Ace en Mercuria Ace.Deelnemers met een hybride warmtepomp van Remeha zijn uitgenodigd voor een fabrieksbezoek en de opkomst was met recht een succes te noemen. Bijna de helft van de deelnemers werd door Rick Bruins verwelkomd. Rick benadrukte het belang van het fabrieksbezoek nogmaals: ‘’Het was inspirerend om met gebruikers van de Elga Ace in gesprek te zijn, hun ervaringen zijn zeer waardevol voor ons. En het was erg tevredenstellend om te horen dat ze erg positief waren over het gebruik van de Elga.’’

Om drie uur begon de rondleiding door het hoofdkantoor en de fabriek. Een groep begon in de showroom, waar verteld werd over de verschillende producten die Remeha produceert. Een tweede groep begon bij de waterstoftafel waar de waterstofketel wordt getoond die draait bij de pilot in Lochem. De laatste groep trok direct de gele hesjes aan en wandelde richting de fabriek.


Presentatie demonstratieproject hybride warmtepompen


Na de rondleiding werd de visie van Remeha op de energietransitie gepresenteerd. ‘’Meerdere wegen naar duurzaamheid’’, luidde de boodschap. Ook was er een toelichting op het Demonstratieproject door projectleider Marijke Boersma, die verheugd was aanwezig te kunnen zijn bij het fabrieksbezoek. Deelnemers hadden veel vragen over het project wat het belang van het fabrieksbezoek en de interactie benadrukte.

Tijdens de borrel ontstonden ervaringsgesprekken tussen deelnemers. Zo waren er veel succesverhalen te horen over deelnemers die erg tevreden waren met de prestatie van hun Elga Ace. Een deelnemer bespaarde zelfs 80% op gasverbruik. Aan het einde van de middag liep de ruimte langzaam leeg wat het einde inluidde van een succesvol fabrieksbezoek. Met een presentje onder de arm verlieten de deelnemers van het Demoproject Hybride het gebouw.

Op de hoogte blijven
Wil je op de hoogte blijven van het Demonstratieproject Hybride Warmtepompen? Op de website vind je meer informatie over het project.