• Website
  • Kennisbank
  • Actueel
Geen resultaten gevonden.
Geen resultaten gevonden.
Geen resultaten gevonden.

Aanvullende beveiliging in aansluitset

De NEN-EN 12828 beschrijft een aantal aanvullende beveiligingen voor het veilig functioneren van verbrandingstoestellen met een vermogen van > 300 kW. In de norm staan meerdere opties om te voldoen aan de gestelde beveiliging.

Eén van die opties is het toepassen van een maximaaltemperatuur en waterdrukbewaking. Deze aanvullende beveiligingen kan Remeha als optie leveren bij de aansluitset (artikelnummer 100016229, Gas 310 Eco Pro 1x / Gas 610 Eco Pro 2x).

Meer informatie over de GAS 310/610 ECO Pro.

Maximaaltemperatuur en waterdrukbewaking

In de aanvoerleidingen plaats je voor deze beveiligingen een speciaal passtuk. Hierop kan je dan lagedruk-, hogedruk- en maximaaltemperatuurbewaking monteren. Sluit deze aan conform het installatievoorschrift (zie foto hieronder). Als je ze zo plaatst, voldoet de installatie aan de norm NEN-EN 12828 en NEN 3028. Raadpleeg de documentatie bij het product voor meer detailinformatie over de montage.

Toepassen aanvullende beveiliging in aansluitset

aanvullende beveiliging aansluitset - Gas 310 Pro

De hierboven genoemde waterdruk en temperatuur zijn advieswaarden. Deze kan je, afhankelijk van de installatie, handmatig instellen. Je sluit de beveiligingen aan op de blokkerende ingang (BL) van de cv-ketel. De cv-ketel heeft een blokkerende ingang (BL) met daarop een draadbrug aangesloten. Dit is een potentiaalvrij contact. Als dit contact wordt verbroken, schakelt de cv-ketel uit of wordt het vergrendeld.

Deze blokkerende BL-ingang kan je, indien gewenst, toepassen in combinatie met een rookgasthermostaat of een andere beveiliging. Ook deze worden dan in serie verbonden met de hierboven genoemde beveiligingen. Afhankelijk van de situatie kunt u vervolgens parameter P35 instellen op:

  • 1 = Blokkering zonder vorstbeveiliging
  • 2 = Blokkering met vorstbeveiliging
  • 3 = Vergrendeling met vorstbeveiliging (alleen pomp)

Advies aanvullende beveiliging in aansluitset

In alle gevallen stopt de ketel zodra één van de beveiligingen wordt aangesproken. Wij adviseren om deze parameter op 3 in te steIlen. Wordt dan één van de beveiligingen aangesproken, dan vergrendelt de Gas 310 Eco Pro. Dit is op het display herkenbaar aan de melding E39. Na het wegnemen van de oorzaak kan je het systeem weer in bedrijf nemen. Eerst door het, voor zover nodig, handmatig uitvoeren van een reset van de afzonderlijke veiligheidscomponenten. Vervolgens kan je de Gas 310 Eco Pro weer in bedrijf nemen door het bedienen van de Reset-toets.

aanvullende beveiliging aansluitset - Gas 310 Pro (2)