Herontwikkeling en verduurzaming van De Nieuwe Sint Jacob

In hartje Amsterdam wordt de herontwikkeling van het voormalige Oude Mannen- en Vrouwenhuis Sint Jacob gerealiseerd. Remeha werkt mee aan de verduurzaming van dit grote project, met als hoogtepunt 325 Eria Tower warmtepompen op het dak! Dit soort omvangrijke projecten doen we graag en doen we goed.

Wij zoeken het met de Eria Tower all-in-one warmtepomp hoger op

Over De Nieuwe Sint Jacob

Dit project bestaat uit 305 luxe appartementen, 20 stadswoningen, zorgfaciliteiten, een binnentuin en een ondergrondse parkeergarage. Het hart van het complex wordt gevormd door het monumentale Oude Mannen- en Vrouwenhuis Sint Jacob met ruimte voor de zorgfaciliteiten. Hierom is de nieuwbouw gekomen, voornamelijk levensloopbestendig en bestemd voor senioren.

Verduurzaming en comfort

De Nieuwe Sint Jacob staat op een bijzondere plek in Amsterdam: in De Plantagebuurt, tegenover Artis. Het is een geliefde wijk in de hoofdstad en populair om te wonen. Zo’n omgeving vraagt om wooncomfort. En dat comfort gaat hand in hand met verduurzaming. Vandaar de keuze voor lucht-water warmtepompen in plaats van nieuwe gasketels. De juiste warmtepomp en boilervatinhoud in combinatie met vloerverwarming zorgt voor aangenaam comfort.

De beste oplossing

Aanvankelijk werd de Techneco Loria Duo gekozen voor dit project. Maar toen Techneco door Remeha werd overgenomen en de Loria Duo uit het assortiment verdween, stelden we de Eria Tower voor. Onder alle omstandigheden bewijst de Eria Tower zijn waarde. Alle testen die we verrichtten en berekeningen die we maakten, vielen in het voordeel van de Eria Tower uit, niet alleen ten opzichte van de Loria Duo, maar ook ten opzichte van sommige concurrenten. Dat maakt deze warmtepomp de beste oplossing voor De Nieuwe Sint Jacob.

All-in-one warmtepomp

De Eria Tower bewijst zijn waarde dag in dag uit. Het is een all-in-one warmtepomp met een warm water voorraadvat van 180 liter. Het toestel is inclusief expansievat van 8 liter, automatische ontluchting en overstortbeveiliging. Deze all-electric warmtepomp is voorzien van het Ace-besturingsplatform.

In dit artikel lees je meer over de voordelen en eigenschappen van de all-in-one Eria Tower warmtepomp.

Benieuwd wat Remeha voor jou kan betekenen?

Maak dan een digitale afspraak met één van onze accountmanagers.